Почти идентични позиции разпространиха тази сутрин президентът Румен Радев и служебният

...
Почти идентични позиции разпространиха тази сутрин президентът Румен Радев и служебният
Коментари Харесай

Радев и Главчев в унисон: Изявленията от РСМ противоречат на международни договори

Почти идентични позиции разпространиха тази заран президентът Румен Радев и служебният министър председател Димитър Главчев, в които оповестиха, че изказванията и държанието на представители на РСМ противоречат както на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година, по този начин и на други интернационалните контракти, които съседката ни е подписала. 

България неведнъж и ясно е заявявала своята позиция, че договорите би трябвало да се извършват, декларира в своя позиция от през днешния ден президентът Румен Радев.

България неведнъж и ясно е заявявала своята позиция, че договореностите би трябвало прецизно да се извършват, безапелационен е Главчев и напомня, че Република Северна Македония е страна-членка на НАТО, от което произтичат съответните отговорности и отговорности.

" Европейската вероятност на Северна Македония зависи от прецизното осъществяване на интернационалните контракти, по които тя е страна, както и от утвърдената от Европейския съвет през юли 2022 година преговорна рамка, която няма да бъде ревизирана ", акцентира президентът.

" Убедени сме, че европейската вероятност на Република Северна Македония ще зависи напълно от всеобхватното осъществяване от нейна страна на утвърдените от всички договорености от юли 2022 година ", акцентира Главчев.

Вчера новоизбраният президентка на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова провокира остра реакция и предизвестия от Гърция и Европейската комисия за европейския път на страната, откакто при полагането на клетва като държавен глава тя съобщи, че ще зачита Конституцията и ще отстоява независимостта на " Македония ", като използва името, което страната носеше преди Преспанското съглашение с Гърция от 2018 година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР